Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




Gioacchino Rossini - La gazza ladra - Overture


Είναι ένα μελόδραμα κωμικοτραγικό σε δύο πράξεις. Η υπόθεση είναι από γαλλικό θεατρικό έργο, που ο συγγραφέας το εμπνεύστηκε από πραγματικό γεγονός.

Το σπίτι του πλούσιου γαιοκτήμονα Φαμπρίτσιο γιορτάζει την προσεχή άφιξη του παιδιού του Τζιαννέτο, που υπηρετούσε στο στρατό.  Τον περιμένει με αγωνία και η υπηρέτρια Νινέττα, η οποία και τον αγαπάει. Αλλά θα επιστρέψει και ο πατέρας της που υπηρετεί μαζί του. Ο νέος φτάνει και τον υποδέχεται με χαρά.
Ο πατέρας της Νινέττας παρουσιάζεται αργότερα στην κόρη του χωρίς να τον δει κανείς. Κατηγορείται για ανυποταξία και τον αναζητούν. Γι'αυτό ζητεί από την κόρη του να τον βοηθήσει και της παραδίδει μερικά ασημικά με την παράκληση να τα πουλήσει. Η γυναίκα του Φαμπρίτζιο όμως ανακαλύπτει την εξαφάνιση των ασημικών της, που μοιάζουν με εκείνα που δόθηκαν στη νέα. Η Νινέττα τα έχει κιόλας πουλήσει και με τη στάση της, που είναι σιωπηλή, την υποπτεύονται. Συλλαμβάνεται και δικάζεται σε θάνατο. Και ενώ οδηγείται για εκτέλεση, ανακαλύπτει ότι η κλέφτρα είναι μία κίσσα που την ταΐζει ο Φαμπρίτζιο.
Η Νινέττα αθωώνεται και με τη συγκατάθεση των γονέων του νέου τον παντρεύεται.

Η ουβερτούρα είναι από τα πλέον επιβλητικές του Ροσσίνι. Κτυπούν τύμπανα και στη συνέχεια γίνεται η παρουσίαση του θέματος.

Στην πρώτη πράξη περιγράφεται η γιορτή και ακολουθεί η σύλληψη της νέας. Το φινάλε της είναι εξαιρετικό.
Στη δεύτερη πράξη διαδραματίζονται οι σκηνές της φυλακής. Άλλες στιγμές του έργου ίσως και οι πιο τέλειες, είναι η προσευχή της καταδικασμένης και η οδήγησή της για εκτέλεση.

Το λιμπρέτο έγραψε ο Giovanni Gherardini.





Δεν υπάρχουν σχόλια: