Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




ABOUT ACCORDION

Το ακορντεόν είναι ένα όργανο που του αρέσει να παιδεύεται και να παιδεύει. Γίνεται ένα με το σώμα σου και τραγουδάει στους ρυθμούς της διάθεσής σου. Θέλει ανθρώπους με χαρακτηριστική υπομονή, ανθρώπους που τους κυριεύει η περιέργεια να μάθουν για την λειτουργία του, τις αντοχές του, τους ήχους του, με λίγα λόγια του αρέσει να είναι το επίκεντρο και να ασχολούνται μαζί του. Έχει τις ιδιαιτερότητές του αλλά αν το αντέξεις τα δύο πρώτα χρόνια, μετά γίνεται ο δεσμός σου και δεν θα θέλεις να το αφήσεις. Ούτε αυτό φυσικά εσένα, θα είσαι για αυτό τα πάντα και για πάντα. Το ακορντεόν έχει μεγάλη ιστορία. Ταξίδεψε πολύ για να φτάσει στα χέρια σου στην μορφή που είναι σήμερα. Εφευρέθηκε στο Βερολίνο το 1822 από τον Christian Friedrich Ludwig Buschmann αν και το 1816 βρέθηκε από τον Friedrich Lohner της Νυρεμβέργης στο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας ένα μικρό μουσικό όργανο που έμοιαζε πολύ με το σημερινό ακορντεόν. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας όμως ανήκει στον Cyrill Demian (1829).
Χρειάστηκαν αρκετά πειραματικά χρόνια για να έχουμε την πολυτέλεια του σημερινού ήχου και την πολυτέλεια της σημερινής λειτουργίας του ακορντεόν .

Eίναι ένα όργανο με ελεύθερα γλωσσίδια που διαθέτει χειροκίνητο φυσερό και δύο πληκτρολόγια, το αριστερό με κουμπιά και το δεξί με πλήκτρα, όπως αυτά του πιάνου. Το όνομά του προέρχεται από τη γερμανική λέξη «akkord» που σημαίνει συγχορδία.

Το ακορντεόν στερεώνεται στο στήθος του εκτελεστή με δύο ιμάντες. Ο αέρας ελευθερώνεται από το φυσερό , μέσω ενός κουμπιού στο αριστερό ταμπλό. Όταν δε χρησιμοποιείται το όργανο, το φυσερό συμπτύσσεται και τα ταμπλό  συγκρατούνται με ιμάντες.
Το ακορντεόν χρησιμοποιείται ευρέως τόσο από ερασιτέχνες όσο και από επαγγελματίες μουσικούς , ως σόλο όργανο ή ως μέλος μουσικών συνόλων και λαϊκών συγκροτημάτων.

Έχει χρησιμοποιηθεί από κορυφαίους συνθέτες όπως ο Tchaikovsky που το συμπεριέλαβε σε μια ορχηστρική σουίτα του 1883, ο Berg στην όπερα του Wotseck (1925) και ο Prokovief σε μια καντάτα του 1936. Χρησιμοποιήθηκε επίσης από τους Hindemith, Charles Ives, Virgil Thomson και πολλούς ακόμα συνθέτες.

Το ακορντεόν είναι δυνατόν να διαθέτει από 22 έως 45 πλήκτρα, ανάλογα με το μέγεθός του. Ο αριθμός των μπάσων πλήκτρων επίσης ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του οργάνου: 8,12,24,32,36,48,60,72,80,96,120. Είναι ταξινομημένα σε παράλληλες στήλες, ανάλογα με τον τύπο του μπάσου που παράγουν. Το ακορντεόν έχει ρετζίστρα στο δεξί ταμπλό ενώ τα μεγαλύτερα όργανα μπορεί να έχουν και στο αριστερό. (στοιχεία απο το βιβλίο εικονογραφημένη εγκυκλοπαίδεια μουσικών οργάνων).

Όπως όλα τα μουσικά όργανα έτσι και αυτό έχει διεθνή γλώσσα. Παίξε και κάνε το ακορντεόν σου να μιλήσει και να αγγίξει πρώτα την ψυχή σου και μετά την ψυχή όλου του κόσμου.

piano accordion 
chromatic button accordion
Διατονικό ακορντεόν - Diatonic button accordion
bandoneon
bayan
concertina - melodeon

Ενδιαφέρουσες εργασίες:

Το Ακορντεόν στη Θράκη από το 1945 μέχρι και σήμερα: Τεχνικές και Ρεπερτόριο

Τεχνικές ηχογράφησης του ακορντεόν