Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




Η ορχήστρα

 

Η ορχήστρα αντιπροσώπευε τον χώρο μπροστά από το ναό του Διονύσου που προοριζόταν για χορό. Αργότερα, στην κλασική εποχή, ο ίδιος όρος, χαρακτήριζε τον χώρο στο θέατρο, μεταξύ της σκηνής και των θεατών, στον οποίο βρίσκονταν οι οργανοπαίκτες. Οι οργανοπαίκτες κάποτε χρησίμευαν μόνο για τη συνοδεία των τραγουδιστών. Τοποθετούνταν άλλοτε κάτω από τη σκηνή είτε πίσω στα παρασκήνια. Όμως υπήρχαν ακουστικά και τεχνικά προβλήματα διότι οι τραγουδιστές δεν άκουγαν καθαρά τους μουσικούς, τον όγκο και την τονικότητα των οργάνων .

Το 1637 στη Βενετία, αποφασίστηκε η τοποθέτηση των μουσικών οργάνων κάτω και μπροστά από τη σκηνή όπως γίνεται και σήμερα στα μελοδραματικά θέατρα.

 

Στους μουσικούς που βρίσκονταν σε αυτό τον χώρο δόθηκε το όνομα ορχήστρα δανεισμένο από την αρχαία λέξη που χρησιμοποιούνταν στο αρχαίο θέατρο «ορχήστρα» δηλαδή πλατεία για χορό.

 

Ο όρος αυτός επεκτάθηκε σύμφωνα με το είδος των οργάνων και το σύνολό τους. Σήμερα υπάρχει ορχήστρα εγχόρδων που αποτελείται μόνο από έγχορδα, ορχήστρα πνευστών ή μπάντα  μόνο με πνευστά όργανα ή ορχήστρα εμβατηρίων κατά κύριο λόγο πνευστών και κρουστών οργάνων, η ορχήστρα δωματίου όπου απαρτίζεται από μικρή ορχήστρα εγχόρδων ή και πνευστών οργάνων σε μία μικρή αίθουσα μουσικής, η Συμφωνική ορχήστρα ή Φιλαρμονική ορχήστρα μεγάλων διαστάσεων με κλασικό κυρίως ρεπερτόριο, η Τζαζ ορχήστρα κ.τ.λ.




1 σχόλιο:

Mukesh Jain είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.