Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




Καλημέρα και καλή εβδομάδα!


Μανώλης Αναγνωστάκης - Ὁ Οὐρανός

Πρῶτα νὰ πιάσω τὰ χέρια σου
Νὰ ψηλαφίσω τὸ σφυγμό σου
Ὕστερα νὰ πᾶμε μαζὶ στὸ δάσος
Ν᾿ ἀγκαλιάσουμε τὰ μεγάλα δέντρα
Ποὺ στὸν κάθε κορμὸ ἔχουμε χαράξει
Ἐδῶ καὶ χρόνια τὰ ἱερὰ ὀνόματα
Νὰ τὰ συλλαβίσουμε μαζὶ
Νὰ τὰ μετρήσουμε ἕνα-ἕνα
Μὲ τὰ μάτια ψηλὰ στὸν οὐρανὸ σὰν προσευχή.
Τὸ δικό μας τὸ δάσος δὲν τὸ κρύβει ὁ οὐρανός.
Δὲν περνοῦν ἀπὸ δῶ ξυλοκόποι.




Yann Tiersen-La Veillée(accordion+violin cover)/Street Performance

Νικόλαος Μάντζαρος



Ο Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος (Κέρκυρα 1975-1872) κατάγεται από εύπορη αρχοντική οικογένεια. Τα πρώτα μαθήματα μουσικής παίρνει στην Κέρκυρα από τους Ίερ Πογιάγο πιάνο, Στ. Πογιάγο βιολί, St. Motteti θεωρία και Barbatti αντίστιξη και φούγκα.
Το 1824 τελειοποιεί τις σπουδές του στο Ωδείο San Sebastiano της Νεάπολης με τον Ν.ΑZingarelli,  με τον οποίο και συνδέεται  έκτοτε φιλικά. Το 1826 επιστρέφει στην Κέρκυρα και αφιερώνει με αυταπάρνηση ως το θάνατό του όλες του τις δυνάμεις στη διδασκαλία της μουσικής και τη σύνθεση. Προσκλήσεις για να αναλάβει διάφορες θέσεις, όπως τη διεύθυνση της μουσική σχολής του Μιλάνου  ή το 1835 του Zingarelli , για να τον διαδεχτεί έπειτα από τον θάνατό του στη διεύθυνση του Ωδείου San Sebastiano,  τον αφήνουν αδιάφορο. Ισόβιος πρόεδρος του μουσικού τμήματος της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας από την ίδρυση της (1840), ο Μάντζαρος διδάσκει δωρεάν και μορφώνει τους περισσότερους από τους νεώτερους επτανήσιους συνθέτες και διδασκάλους της Φιλαρμονικής.
Το έργο του, αυστηρού ακαδημαϊκού ύφους και επηρεασμένο απόλυτα απο την ιταλική μουσική, περιλαμβάνει: 24 Συμφωνίες (εισαγωγές),θρησκευτικές συνθέσεις, διάφορα εμβατήρια και ύμνους και φωνητικές συνθέσεις ( μια καντάτα, άριες, διωδίες, κομμάτια για χορωδίες και πολλά τραγούδια σε στίχους ξένων και ελλήνων ποιητών).
Αγαπημένος φίλος του Σολωμού, ο Μάντζαρος μελοποίησε πολλά απ'τα τραγούδια του. Ανάμεσά τους και ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν. (πρώτη μελοποίησης 1828-1830 περίπου, για τετράφωνη ανδρική χορωδία με συνοδεία πιάνου. Δεύτερη μελοποίηση στην ίδια μορφή 1844. Τρίτη μελοποίηση 1861 - ίσως όχι ολόκληρο τον Ύμνο - και δύο ή τρεις ακόμα μελοποιήσεις ορισμένων μόνο στροφών. Το 1865 καθιερώνονται ως Εθνικός Ύμνος τα πρώτα 24 μέτρα χωρίς τη μικρή εισαγωγή της πρώτης μελοποίησης. ... περισσότερα

Partimenti for String Quartet
Sinfonia-Ouverture No5
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΡ. 1
Η Ξανθούλα
Ύμνος εις την Ελευθερίαν

πηγή: Karl Nef ιστορία της μουσικής