Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




Η ζωή δεν είναι ποτέ ούτε τόσο ωραία ούτε τόσο άσχημη όσο τη φανταζόμαστε, είναι όμως το μόνο που έχουμε.
S.Freud

US champion accordionist Danielle Renzi, Bob Paolo Music Studio, Johnsto...



Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σήμερα θα παρακολουθήσουμε ένα μάθημα. Αρκετά απολαυστικό θα έλεγα. Να ξέρετε πως η μαθήτρια δεν έμαθε εκείνη τη στιγμή το κομμάτι τόσο καλά, μελέτησε αρκετά για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Η Danielle Renzi ξεκίνησε το ακορντεόν στα επτά της χρόνια και πειραματίστηκε σε πολλά είδη μουσικής. Παίζει σε κρουαζιέρες ή σε διάφορες εκδηλώσεις και έχει κερδίσει το Roland National Electronic Accordion Championship.

GLUCK, CHRISTOPH WILLIBALD




Γερμανός συνθέτης  (2 Ιουλίου 1714 –15 Νοεμβρίου 1787που γεννήθηκε  κοντά στο Μπάυροϋτ και σπούδασε στην Πράγα, στη Βιέννη και στο Μιλάνο. Ένας από τους πιο κοσμοπολίτες συνθέτες του αιώνα του μαζί με τον Μότσαρτ. Έζησε στην Τσεχοσλοβακία, στην Ιταλία, στην Αγγλία,  στη Γαλλία, στη Γερμανία και τέλος στη Βιέννη. Έλεγε πως μαχόταν για την κατάργηση της "γελοίας διάκρισης ανάμεσα στις εθνικές μουσικές" πράγμα που το απέδειξε κι έμπρακτα. Μας έχει αφήσει μια μεγάλη σειρά από θαυμάσιες όπερες.  Δίπλα στη μαεστρία της μορφής και την ψυχολογική ερμηνεία του λιμπρέτου, πετυχαίνει μια εξαίσια απλότητα και φυσικότητα στην έκφραση. Για μεγαλύτερη αμεσότητα επικοινωνίας με το κοινό του μας λέει σε μια περίφημη φράση του: "πριν ασχοληθώ να γράψω μια όπερα προσπαθώ να ξεχάσω πως είμαι μουσικός".
Στο διάστημα 1741-1744 έγραψε αρκετές όπερες στο γνωστό τότε και αποδεκτό ιταλικό ύφος. Με την όπερα "Ορφέας και Ευρυδίκη" (1762) ανανέωσε τη μορφή της ιταλικής όπερας ακολουθώντας πιο πιστά το κείμενο και τη δράση του έργου και καταργώντας τις περίπλοκες ίντριγκες που χαρακτήριζαν την μπαρόκ - όπερα. Καινοτομία του ήταν επίσης η εισαγωγή της χορωδίας και του μπαλέτου στη σκηνική δράση - στοιχεία τα οποία αφομοίωσε από τη γαλλική όπερα. Προσπαθούσε να δημιουργήσει μια ιδανική μορφή όπερας. Το έργο του όμως δε βρήκε μιμητές. Επηρέασε όμως τις όπερες του Μότσαρτ, του Κερουμπίνι, του Μπετόβεν και του Μπερλιόζ. Έγραψε πολλές όπερες από τις οποίες αξίζει να αναφερθούν η Ιφιγένεια εν Αυλίδι (1774) - η Ιφιγένεια εν Ταύροις (1779) - Άλκηστη (1767).

πηγή: "Η μουσική μέσα από την ιστορία της" βιβλίο της γ' γυμνασίου (Σ.Βασιλειάδης-Α.Γλυνιας-Ι.Τσιαμούλης)

Orfeo ed Euridice
IPHIGENIE auf Tauris
Dance of the Furies
Alceste

Markovsko horo


ΜΑΡΚΟΣΤΑΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ




Ο Παναγιώτης Μαρκοστάμος γεννήθηκε στο χωριό Κυρτώνη (Κολάκα) Φθιώτιδος. Από την παιδική του ηλικία αγάπησε τη μουσική και λάτρεψε το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι. Σε ηλικία 7 ετών πήρε τα πρώτα του μαθήματα στο ακορντεόν και αργότερα στο αρμόνιο από τον δάσκαλο μουσικής της σχολής τυφλών στη Καλλιθέα Π. Λαμπρινάκο. Ενώ από την εφηβική σχεδόν ηλικία ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής από τον χοράρχη και μουσικοδιδάσκαλο Πρωτοψάλτη Γιάννη Αλεξάνδρου. Απόφοιτος σήμερα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν έπαψε ποτέ να μας διασκεδάζει με το γνήσιο παραδοσιακό παίξιμο και την φωνή του σε πανηγύρια,πολιτιστικές και κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις τόσο στην περιοχή της Φθιώτιδας όσο και σε διάφορα μέρη της Ελλάδος σκορπίζοντας παντού το κέφι και τη χαρά..Μεταξύ άλλων διακρίσεων που έχει δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη διάκριση που έφερε στην χώρα μας τον Ιούλιο του 2007 όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο στο 15ο Παγκόσμιο φολκλορικό φεστιβάλ στο Βέρσακ της Σερβίας διαγωνιζόμενος ανάμεσα σε 15 συμμετοχές με το χορευτικό τμήμα του εκπολιτιστικού συλλόγου Αρκίτσας και με την συνοδεία του Βασίλη Γκορίτσα στο κλαρίνο τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια από την περιοχή της Ρούμελης της Θεσσαλίας της Πελοποννήσου κλπ. Τον απολαμβάνουμε σε ένα σόλο ακορντεόν από το πρώτο του CD (Γλέντι στην Κολάκα) μια ζωντανή ηχογράφηση όπου μας διασκεδάζει παίζοντας την Βουλγαρα με ένα ξεχωριστό στυλ παιξίματος και αυτοσχεδιασμού.

συνέντευξη... 

Glover Gill & Tosca Tango Orchestra - La Cosa Pequena







Glover Gill βιογραφια

Γεια σας ομορφιές μου. Ο Glover Gill είναι ένας ολοκληρωμένος μουσικός και αυτοδίδακτος ακορντεονίστας. Θα ήθελα να τον γνωρίσετε κυρίως μέσα απο το άλμπουμ Waking Life.

Έυχομαι οι μουσικές μου επιλογές να γεμίζουν ευχάριστα την καθημερινότητα σας. Καλή εβδομάδα!

Michael Bridge





O Michael Bridge είναι Καναδός ακορντεονίστας. Στα 17 του χρόνια έπαιξε για πρώτη φορά στην ορχήστρα Boston Pops. Δίνει πάνω από εκατό συναυλίες το χρόνο σε όλο τον κόσμο. Παίζει κλασική μουσική, ποπ-ροκ, τζαζ και έθνικ μουσική…

http://www.michaelbridgemusic.com



καλή εβδομάδα να έχουμε.