Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




Leon Sash / Jazz Accordion / Misty



Leon Sash - Misty

 Παγκόσμια μέρα της Τζαζ σήμερα και σας αφιερώνω αυτό το κομμάτι απο έναν σπουδαίο ακορντεονίστα, ίσως τον καλύτερο ακορντεονίστα της τζαζ μουσικής.

Leon Sash (1922 - 1979. Blind at the age of 8 yrs., he became a legend in his own time being the first jazz accordionist to appear at the Newport Jazz Festival in 1957. He garnered national and world recognition in the jazz world during the latter 50's and 60's for creativity despite the fact that his instrument was the accordion. Recordings of his performances are very rare. While jazz accordion has never been too common, Leon Sash created a bit of a stir when he appeared at the 1957 Newport Jazz Festival but had no other opportunities to record until a decade later.
Λίγες πληροφορίες με αφορμή το τραγούδι

Το «Πες μου μια λέξη» γράφτηκε από τον Μάνο Χατζιδάκι για την ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Αλίμονο στους Νέους» (σενάριο Αλέκος Σακελλάριος & Χρήστος Γιαννακόπουλος βασισμένο στο θεατρικό τους έργο που βασίζεται με τη σειρά του στο μύθο του Φάουστ).
Η ταινία γυρίστηκε από τον Σακελλάριο εκτός της Finos Films γιατί ο Φίνος δεν είχε πειστεί για τις εμπορικές δυνατότητές της. Πράγματι, αν και ο Δημήτρης Χορν κέρδισε το βραβείο Α´ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η ταινία είχε μια μέτρια εμπορική πορεία (μόνο 37.000 εισιτήρια σε Αθήνα και Πειραιά στην πρώτη προβολή).
Η επιτυχία της ταινίας ήρθε πολύ αργότερα όταν προβλήθηκε στη τηλεόραση. Ειδικά η σκηνή που ο Δημήτρης Χορν τραγουδάει στη Μάρω Κοντού τα δύο τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι («Ας είν’ καλά το γινάτι σου» και «Πες μου μια λέξη») είναι πλέον διάσημη.


Μ. Χατζιδάκις Πες Mου Μια Λέξη



Τον επόμενο μήνα θα μπορείτε να το παίξετε και εσείς. Πως? μα απο την παρτιτούρα που θα φτιάξω μόνο για σας        Καλή εβδομάδα να έχουμε!

Tiger Lillies "Souvenirs"

Πάντα με ενθουσιάζουν. Απολαύστε τους!







και... για όσους δεν τους γνωρίζουν κάντε μία ωραία επίσκεψη εδώ ----> The Tiger Lillies



He's been around the world and much of it was queer

He got a nasty little rash from a brothel in Tangiers.

A knife it missed his artery in a harem in Algiers

And from a whore in Rotterdam he got Gonorrhoea.



Now he works the fairground, looks back on his career

And anyone who's interested he shows his souvenirs.



He lost a finger and an arm to a grenadier

He lost an eye in Africa to a bushman's spear.

He's been in wicked storms on all the seven seas

He's had scurvy and the plague and tropical disease.



Now he works the fairground, looks back on his career

And anyone who's interested he shows his souvenirs.
Abstract Flowers Seamless Background Vector Καλή εβδομάδα. 

MALAGUEÑA • Nick Ariondo, virtuoso accordionist



Τον έχουμε δεί ξανά στο ''Flight of the bumble bee'' και είναι γνωστός όχι για τη δεξιοτεχνία του μα για το υπεροπτικό του ύφος. Δυστυχώς φυσικά διότι αν κανείς παρέβλεπε αυτό το κομμάτι θα μάθαινε πολλά απο τον τρόπο που χρησιμοποιεί το ακορντεόν. Είναι καταπληκτικός βιρτουόζος γι'αυτό θα ήθελα να τον γνωρίσουμε καλύτερα.
O Nick Ariondo είναι ακορντεονίστας και συνθέτης. Παίζει και συνθέτει πολλά μουσικά στυλ όπως κλασική μουσική, jazz, ethnic, blues κ.λ.π. Έχει βραβευτεί δύο φορές με Grammy Award με την ορχήστρα Los Angeles Opera Orchestra. Είναι ο πρώτος Αμερικανός ο οποίος βραβεύτηκε με το πολυπόθητο βραβείο Ancona Prize για το “Kalamatiano for Viola & Free-bass Accordion”. Είναι επίσης η μόνος ακορντεονίστας και συνθέτης που έχει λάβει 25 συνεχόμενα βραβεία από την Αμερικανική Εταιρεία Συνθετών, Συγγραφέων και Εκδοτών για τις συνθέσεις και τις επιδόσεις του.
www.nickariondo.com