Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




ΚΛΩΝΤ ΝΤΕΜΠΥΣΥ

 (CLAUDE DEBUSSY)

Click to show "Claude Debussy" result 6

Η μοντέρνα μουσική αρχίζει με τον Ντεμπυσύ. Το έργο του αποτελεί τον πρώτο μεγάλο σταθμό της. Ακολουθώντας τις αισθητικές αρχές της εποχής του ο Ντεμπυσύ δημιουργεί ένα είδος μουσικού εμπρεσιονισμού. Η μουσική του είναι βασικά αντιρομαντική. Απαλλαγμένη από το ρομαντικό πάθος τις συχνές επαναλήψεις και ατελείωτες αναπτύξεις στηρίζεται κυρίως στη μαγεία του ήχου που χρησιμοποιεί ως ζωγραφικό περισσότερο στοιχείο και όχι ως στοιχείο έκφρασης συναισθημάτων.
Στο αρμονικό του σύστημα, εκείνο που ενδιαφέρει είναι αυτή καθεαυτή η συγχορδία, με το ιδιαίτερο χρώμα της αυτό που ονόμασαν αρμονικό βερτικαλισμό. Η φόρμα του είναι ευλύγιστη , ανάλαφρη, πάντα όμως στέρεη. Το ίδιο και η ορχήστρα του, διάφανη με λεπτότατες χρωματικές αποχρώσεις.
Το έργο που περισσότερο από κάθε άλλο συγκεντρώνει τις αισθητικές αρχές μαζί και τους μουσικούς νεωτερισμούς του Ντεμπυσύ είναι το μουσικό του δράμα Πελλέας και Μελισάνθη. Με την όπερα αυτή δίδεται το πρώτο αποφασιστικό κτύπημα στο ρομαντισμό και ιδιαίτερα στο βαγκνερικό δράμα.

claire de lune
Reverie
Pelleas et Melisande

πηγές: ιστορία της μουσικής Karl Nef

Δεν υπάρχουν σχόλια: