Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




Πρώτη ημέρα του καλοκαιριού 2013. Δημιουργία του Christoph Niemann.



Δανείζομαι τη δροσιστική εικόνα του Christoph Niemann για να σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι. Ελπίζω να σας κράτησα ωραία παρέα όλους αυτούς τους μήνες. Έχετε αρκετό υλικό να διαβάσετε, να μελετήσετε, να ακούσετε και να δείτε. Ραντεβού ξανά το Σεπτέμβρη.


Σῶμα τοῦ καλοκαιριοῦ Οδυσσέας Ελύτης

Ὢ σῶμα τοῦ καλοκαιριοῦ γυμνὸ καμένο
Φαγωμένο ἀπὸ τὸ λάδι κι ἀπὸ τὸ ἀλάτι
Σῶμα τοῦ βράχου καὶ ῥῖγος τῆς καρδιᾶς
Μεγάλο ἀνέμισμα τῆς κόμης λυγαριᾶς
Ἄχνα βασιλικοῦ πάνω ἀπὸ τὸ σγουρὸ ἐφηβαῖο
Γεμᾶτο ἀστράκια καὶ πευκοβελόνες
Σῶμα βαθὺ πλεούμενο τῆς μέρας!


Κ.Παλαμάς (απόσπασμα)
Ὁ Κόσμος λάμπει,
σάν ἕνα ἀστέρι.
Βουνά καὶ κάμποι,
δέντρα, νερά,
γιορτάζουν πάλι,
καθὼς προβάλλει
τὸ καλοκαίρι.
Θεοῦ χαρά!
Φωνοῦλες, γέλια
φέρνει τ’ ἀγέρι
μέσ’ ἀπ’ τ’ ἀμπέλια
τὰ καρπερά!
Παιδιά, ἀγγελούδια!
ψέλνουν τραγούδια
στὸ καλοκαίρι.
Θεοῦ χαρά!

czardas - Vittorio Monti

Vittorio Monti (6 January 1868 – 20 June 1922) was an Italian composer, violinist, mandolinist and conductor. His most famous work is his Csárdás, written around 1904 and played by almost every gypsy orchestra.

Monti was born in Naples, where he studied violin and composition at the Conservatorio di San Pietro a Majella. Around 1900 he received an assignment as the conductor for the Lamoureux Orchestra in Paris, where he wrote several ballets and operettas.




Sergio Romani - Czardas

ΡαΔΥΟφωνο



Η εικόνα μας ζαλίζει όμως ο ήχος μας συγκλονίζει!!

Siboney - Giorgos Koulaxizis




Ο Νίκος Κουλαξίζης, πρόσφυγας στην Καβάλα με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, έπαιζε αρμόνικα σε c μπάντα στην Κωνσταντινούπολη. Ο μεγαλύτερος γιός του, πρώτος από 4 αδέλφια αυτοδίδακτους μουσικούς, Γιώργος Κουλαξίζης (γεννηθείς το 1925), κορυφαίος λαϊκός ακορντεονίστας, έπαιζε επίσης και αρμόνικα. Είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού (Βαμβακάρη, Παπαϊωάννου, Τσιτσάνη, Γαβαλά, Καζαντζίδη, Τζουανάκο κ.ά.). Τον διαδέχτηκε ο μικρότερος αδελφός του Λάζαρος (γεννηθείς το 1934), δεξιοτέχνης ακορντεονίστας με επίσης μεγάλη και ακμάζουσα καλλιτεχνική δραστηριότητα, άξιος συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης. Επίσης ακορντεονίστας είναι ο Μπάμπης, ενώ ο Αχιλλέας είναι λαικός κιθαρίστας, μπουζουκτσής, συνθέτης και τραγουδιστής και επισκευαστής ακορντεόν.

Απόσπασμα από το άρθρο "το ακορντεόν στο ρεμπέτικο" του Κώστα Παναγόπουλου.  Περισσότερα: http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=3848#ixzz2Yl4U33ob

Μουσικά Νέα - Έκθεση φωτογραφίας - Θίασος

 Boarding Pass festival

Το Boarding Pass festival επιστρέφει για 6η χρονιά στο Κάμπινγκ Αρμενιστής στην πανέμορφη Σιθωνία της Χαλκιδικής. Ένα τριήμερο φεστιβάλ με πολύ μουσική (funk, breakbeat, hip-hop, reggae, jungle) , action sports (skateboarding, bmx, fingerboard, kite, wakeboarding) και graffiti απο τους 25 καλύτερους writers της Ελλάδας και όχι μόνο. 

Πληροφορίες: 
Σάρτη-Χαλκιδική 63072
Τηλέφωνο & Fax: +30 23750 914 87 - 914 97
Email: info@armenistis.com.gr


Η δυναμική τραγουδίστρια Λουκία Παλαιολόγου και ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας Γρηγόρης Ντάνης σχηματίζουν το Brazz quartet μαζί με τον Κώστα Πατσιώτη στο μπάσο και τον Δημήτρη Κλωνή στα τύμπανα, για να παρουσιάσουν στο Floral την Παρασκευή 12 Ιουλίου, δημοφιλείς αλλά και λιγότερο γνωστές μελωδίες από την τζαζ του αμερικανικού και βραζιλιάνικου ρεπερτορίου. Η νοσταλγική bossa nova διαδέχεται το εκρηκτικό swing, ερμηνευμένα με σεβασμό στη διαχρονικότητά τους και μέσα από τον συνεχή διάλογο και τις εντάσεις του αυτοσχεδιασμού.
Λουκία Παλαιολόγου - φωνή
Γρηγόρης Ντάνης - κιθάρα
Κώστας Πατσιώτης - μπάσο
Δημήτρης Κλωνής - τύμπανα                      Είσοδος Ελεύθερη
O Jerome θα ξεσηκώσει την Μπλέ πολυκατοικία των Εξαρχείων την Πέμπτη 11 Ιουλίου! Καλοκαιρινοί πια μαζί με τους «The Movement Orchestra» θα γεμίσουν το κοινό με Soul και Funk ήχους και χρώματα!Ενα ανατρεπτικό live με ταραντινικές επιρροές, που θα διασχίσει τη ριψοκίνδυνη διαδρομή της Urban Soul, από την old school έως την απολύτως σύγχρονη «μαύρη» μουσική σκηνή. Οι Movement Orchestra συνδυάζουν τα afro funk και jazzy ακούσματα με την μοναδική ενέργεια τουJerome,ενώ συμπληρώνουν τη βραδιά με διασκευασμένες Swing επιτυχίες μέχρι Jazz medley σε κλασικά έλληνικά κομμάτια.
Δεν θα λείψουν και ανατινάξεις με Latin, Reggae και Balkan ακούσματα.
Τον Jerome συνοδεύουν οι
The Movement Orchestra: Πλήκτρα | Μάρκος Χαιδεμένος Μπάσο| Κώστας Πατσιώτης Ηλ. Κιθάρα| Δημήτρης Σιάμπος Drums | Γιώργος Κασαβέτης Σαξόφωνο | Μπάτης Πεφάνης
Είσοδος Ελεύθερη



                                                                                                                                                           
Ο φακός του Βασίλη Κολτούκη καταγράφει «μουσικούς του δρόμου» που συνάντησε στις περιπλανήσεις του από τα Βαλκάνια έως την Αφρική: μουσικούς σε πανηγύρια, στις γωνίες των δρόμων, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Εικόνες περιπλάνησης και αρχειακής τεκμηρίωσης, συνάμα και ψυχογραφικά πορτρέτα, οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Κολτούκη αναδεικνύουν την εσωτερική ένταση της μουσικής στον δημόσιο χώρο.

Δήμος Βουγιούκας- Ταταυλιανό Χασάπικο ( D.Vougioukas-Tatavliano Hasapiko)