Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ακορντεόν
αρμονίου, πιάνου, φλογέρας,
τραγουδιού για νήπια και παιδιά,
θεωρίας της μουσικής,
μουσικής προπαιδείας,
Μορφολογίας και Ιστορίας της μουσικής,
Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής
Βυζαντινής Μουσικής
με διαφοροποιημένη διδασκαλία
(και μέσω διαδικτύου/online)


Προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία

Στείλτε το μήνυμα σας στη φόρμα επικοινωνίας




Σωτηρία Μπέλλου, Δήμος Μούτσης - Δε λες κουβέντα



Εδώ το ακορντεόν έχει μικρή συμμετοχή αλλά σημαντική. Δίνει μία ρομαντική και μία αισιόδοξη νότα.

Διάβασα ένα σημείωμα του Δήμου Μούτση στο cd ΦΡΆΓΜΑ για την ηχογράφηση αυτού του τραγουδιού που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

"Έχω τελειώσει την ηχογράφηση όλων των τραγουδιών κι έμενε το "δε λες κουβέντα" που επρόκειτο να τραγουδήσει εκείνο το απόγευμα η Μπέλλου. Σημειωτέον, της είχα κάνει πρόβα μονάχα τα κουπλέ κι αυτό γιατί στο ρεφρέν το τραγούδι άλλαζε τελείως ύφος και η φωνή της και ο τρόπος που τραγουδούσε δε θα βοηθούσε στο καλύτερο αποτέλεσμα. Η Σωτηρία βέβαια αγνοούσε την ύπαρξη αυτού του ρεφρέν.Στήθηκε μπροστά στο μικρόφωνο και άρχισε να τραγουδάει. Ακούστε όμως ένα περίεργο φαινόμενο για μια τόσο σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια. Κάτι της συνέβαινε με το ρυθμό του ζεϊμπέκικου. Μυστήριο αλλά αληθινό. Και στα κέντρα μεν που τα τραγουδούσε ρυθμικά όπως ήθελε, ήταν κοντά της η ορχήστρα και την ακολουθούσε καταπώς τα έλεγε. Στο στούντιο όμως, με την ορχήστρα ήδη μαγνητοφωνημένη τα πράγματα δυσκόλευαν. Εν πάση περιπτώσει, ύστερα από δεν ξέρω πόσα μερόνυχτα, τέλος καλό όλα καλά. Τραγουδώντας μάλιστα επιτέλους σωστά και την τελευταία φράση του τραγουδιού της έκανα νόημα ότι τελειώσαμε. Βγήκε από το καμαράκι, μ'αγκάλιασε, με φίλησε και μου είπε - ήταν καλά? - τέλεια, της απάντησα. Κι αφού πήρε ένα αντίγραφο σε μία κασέτα έφυγε.
Πέντε μέρες αργότερα χτυπάει ξαφνικά το κουδούνι του σπιτιού μου στα Ιλίσια - Ποιος είναι? - Η Σωτηρία ρε άνοιξε. Ανοίγω και μπαίνει μέσα έξαλλη. - Τι με έβαλες ρε να πω αυτό το κωλοτράγουδο? τραγούδι είναι αυτό? όλο "όχι" είναι. Δε λες κουβέντα, δεν πας πουθενά, δεν κάνει τίποτα,τι διάολο δηλαδή χάθηκε να λέει κάπου παρόλα αυτά σ'αγαπώ. Έστειλα εξώδικο στον Πατσιφά να μην κυκλοφορήσει θα γίνω ρεζίλι... Βρόντησε την πόρτα και έφυγε. Όταν όμως βγήκε το δείγμα και τ'άκουσε μου τηλεφώνησε και ήρθε με λουλουδάκια σπίτι, μ'αγκάλιασε συγκινημένη και μου είπε - φχαριστώ ρε Δήμο τελικά είμαι τυχερή."

Αργότερα σε μία συνέντευξη του είχε δηλώσει πως αν δε δεχόταν να ερμηνεύσει το τραγούδι η Σωτηρία Μπέλλου δεν θα το ηχογραφούσε ποτέ...

:-) Καλή εβδομάδα